KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011
VICE-KAMPIOEN Westfield Cup
2018
2015
2013
RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur
ROOKIE-KAMPIOEN Westfield Cup 2017

Mixed feelings eerste event Westfield Cup


Na een lange winter wachten was het zaterdag 26 maart weer zover. Op de eerste dag van de Paasraces op Circuit Park Zandvoort stond RAEK Racing met drie ijzers in het vuur aan de start van het eerste Evenement van de Westfield Cup.


Voorafgaande aan de eerste race hadden Jarno Iprenburg, John Hoogland en Ronald Lenters nog getest met de nieuwe Interstate band die in 2016 de Toyo band vervangt. Vol vertrouwen werd er uitgekeken naar de eerste ontmoeting in 2016 met onder andere regerend Westfield Cup kampioen Willem Vriend, routiniers Daniël Sandifort en Jan Frensch, de equipe Lazell/Wellink en Lex Peters. Geduchte tegenstanders die in de voorbije seizoenen het Cup racen in Westfields tot kust verheven hebben.


De Westfield Cup ging van start met de vrije training. Na twintig minuten stond Iprenburg op P4, Hoogland eindigde op de tiende plaats en vijf plaatsjes lager op de uitslagenlijst vonden we Lenters terug.


Er werd hard gereden tijdens de kwalificatie. De eerste zeven waren aan elkaar gewaagd en reden binnen een seconde van de pole position van Lex Peters. RAEK Racing wist met Iprenburg en Hoogland twee maal binnen de top tien te eindigen op respectievelijk de twee de en zevende tijd. RAEK Racing nieuwste aanwinst Lenters was niet ontevreden met zijn dertiende positie.


In de eerste race kwam Iprenburg net te kort op Peters en moest na genoegen nemen P2, nadat hij nog even bij de start de kop had  gepakt moest hij toezien dat Peters de kop overnam en niet meer uithanden gaf. Ronde na ronde zat de Nijkerker op de staart van de leider, maar was niet in staat om er voorbij te komen. Lenters was lange tijd in gevecht met onder andere Berendse en Van Grunsven rond de tiende positie. Helaas verloor hij in de laatste ronde enkele posities doordat Jan Hup voor hem spinde en kwam zodoende als achttiende onder het zwart wit geblokt door. Hoogland reed rond op P7 toen hij de strijd moest staken met een elektronisch probleem.


De tweede race werd een teleurstelling voor Iprenburg, die al in de opwarmronde zijn auto aan de  kant moest zetten. Achteraf werd duidelijk dat een brandstofpomp het begeven had, waardoor de benzinetoevoer stokte. Daarentegen wast Hoogland van achteren naar voren te rijden en werd knap vierde. Lenters wist zich vanaf een achttiende plek naar bijna zijn eerste top toen klassering te sturen. Op de elfde plek kwam hij over de streep. Peters de coureur uit Nijmegen wist ook de tweede race ten winnen, waardoor hij tevens de lijstaanvoerder in het algemeen klassement is.


Al met al een eerste Westfield Cup evenement in 2016 met twee gezichten. RAEK Racing is er dan ook op gebrand om tijdens het volgende event in Dijon nog sterker voor de dag te komen.
Contact Us

Contact

Koopverhuur

Koop &

verhuur

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


Preparatie & begeleiding

Preparatie

& begeleiding

Uitslag event 1

Vrije training

Kwalificatie

Race 1

Race 2