KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


RAEK Racing coureurs pakken podium


Zondag 17 mei was het tweede evenement van de ANAC carwash Westfield Cup op Circuit Park Zandvoort. De eer van RAEK Racing werd tijdens het eerste evenement hoog gehouden door John Hoogland, die met een vierde plaats algemeen het boven verwachting goed deed. Bij het tweede evenement was het door EUROL Lubricants ondersteunde RAEK Racing present met twee auto's, want ook Westfield #75 stond ingeschreven, met Westfield Cup rookie Jarno Iprenburg achter het stuur. Kortom RAEK Racing had twee ijzers in het vuur voor een mooi resultaat. Dat aan het eind van de dag het podium voor tweederde bezet werd door piloten van RAEK Racing was een schitterend resultaat, waar vooraf wel op gehoopt werd, maar alsnog een verrassing was. Drijvende kracht achter RAEK Racing Arjen Heeck was hier dan ook zeer over te spreken:"We hebben flink wat werk moeten verzetten om hier aan de start te staan. Tijdens een laatste test afgelopen woensdag brak spontaan een wiel van de auto van John af. Hierdoor werd het zaterdagavond nachtwerk en reden we pas om elf uur naar het circuit. Als je dan zondag allebei je rijders op het podium ziet staan, geeft dat een uiterst bevredigend gevoel."


Jarno Iprenburg reed tijdens de vrije training voor de tweede maal in een Westfield Cup auto, de eerste keer was tijdens de Race & Tacticus cursus van de RSZ, alwaar hij een koppel vormde met John Hoogland en instructie kreeg van tweevoudig Westfield Cup kampioen Heeck. Tijdens deze dag werden de puntjes op de i gezet en het resultaat was meteen zichtbaar, want Iprenburg en Hoogland eisten plaats vijf en zes in de vrije training voor zich op met respectievelijk 0.778 en 1.095 seconden achterstand op de snelste man, kampioenschapsleider Willem Vriend.


In de kwalificatie liet John Hoogland, de coureur uit Harmelen, ook nadat hij een kleine tegenslag had, zich niet uit het veld slaan en wist Westfield #30 op een nette zesde positie te kwalificeren. Rookie Iprenburg deed het zelfs nog iets beter dan in de vrije training en eindigde op plaats vier. Tussen de twee RAEK Racing coureurs was het Andrew Vosselman met de gifgroene Grivos Westfield. De pole position was voor Lex Peters, met een fabelachtige  1.56.672. Daarachter was het Hayley Lazell op P2 en Willem Vriend op P3.


Bij de start van de eerste race  ging het helaas mis bij het ingaan van de Tarzanbocht. Andrew Vosselman raakte Lex Peters op het achterwiel, waardoor hij spinde. Het grootste gedeelte van het veld kon er omheen manoeuvreren, helaas raakte Rudi Standaert Lex Peters vol in de vlank. De side impactprotection deed zijn werk, alleen moest de race toch worden stilgelegd omdat de baan geblokkeerd was en medische assistentie gewenst was. Lex Peters na afloop:”Voor mij is het gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Jammer dan.” Daar dacht de wedstrijdleiding helaas anders over. Andrew Vosselman werd als schuldige aangewezen en gediskwalificeerd voor de eerste race en moest de tweede race achteraan starten.


Bij de herstart ging wel alles goed en kon er nog tien ronden geracet worden. Vooraan het veld was het enorm spannend en werd, zoals we dat in de Westfield Cup gewend zijn, weer op het scherpst van de snede gestreden door de twee kemphanen – Vriend en Iprenburg – en een kempkip – Hayley Lazell. Helaas moest de enige dame in het veld de strijd staken vanwege een mechanisch defect aan de stuurinrichting. Hierdoor ging de strijd om de kop nog tussen Vriend en Iprenburg. Een tiental seconden hierachter was het Hoogland die met Patrick Boxem en Jan Frensch in gevecht was voor de vierde positie. Dit werd uiteindelijk, door de uitval van Lazell, een gevecht  voor de laatste plaats op het podium. Hoogland trok op start/finish aan het langste eind en wist ditmaal op eigen kracht het podium te halen. Kort daarvoor was het Vriend die zich gewonnen moest geven en net als afgelopen seizoen regelmatig het geval was Westfield #75 weer voor zich moest dulden. Met Iprenburg op één, Vriend  op twee en Hoogland op drie was bijna het volledige podium bezet door RAEK Racing coureurs.


De tweede race was eveneens een prooi voor Jarno Iprenburg en John Hoogland werd weer derde, met daartussen Hayley Lazell die achteraan moest starten en een indrukwekkende inhaal race reed. Een mooie opsteker was dat Hoogland zijn persoonlijke snelste rondetijd op Circuit Park Zandvoort wist te verbeteren. Hij reed in de derde rond van de race een 1.58.285, waarbij Iprenburg de gehele race onbedreigd aan kop reed. Een opmerkelijk voorval was dat de leider in het kampioenschap uit de pitstraat van start ging omdat hij te laat op de startopstelling arriveerde. “Ik zat nog te eten toen mijn zoon tegen me zei dat ze al voorbij reden. Bij mij in de pitbox stonden nog drie andere Westfields, alleen deze waren allemaal stuk, waardoor ik me dus vergiste in de tijd.” Uiteindelijk wist Vriend alsnog als zesde te eindigen.


In de laatste race was het weer Westfield #75 die als eerste het zwart-wit geblokt zag. Al kwam er ditmaal wat meer bij kijken en scheelde het maar een haartje of Lazell had alsnog gewonnen; dit haartje was namelijk maar 0.023 van een seconden dik. John Hoogland had zichzelf voorgehouden om behoudend te rijden om zodoende geen fouten te  maken en zoveel mogelijk punten voor het kampioenschap binnen te halen. Hierdoor liet hij Vriend makkelijk voorbij gaan en reed hij een bekeken race, tot de laatste ronde, toen hij alsnog een foutje maakte en hij zijn voorsprong op BA-Motorsport coureur Boxem als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Al was het niet zo spannend als bij Iprenburg en Lazell, de coureur uit Harmelen had uiteindelijk nog maar minder dan een tiende van een seconde voorsprong op Boxem toen hij over start/finish kwam.

Het mag duidelijk zijn dat dit een gesmeerde dag voor RAEK Racing en haar coureurs was. Met drie overwinningen was Jarno Iprenburg de gevierde man. Hij kwam, zag en overwon. De progressie die John Hoogland maakt, door ondermeer de coaching, begeleiding en de preparatie door het team van RAEK Racing is een mooie opsteker. Het mag duidelijk zijn dat RAEK Racing vol goede moed over drie weken afzakt richting Frankrijk, alwaar het derde evenement van de ANAC carwash Westfield Cup plaats vindt. Of Jarno Iprenburg er dan ook bij is is nog even afwachten, maar het plezier zal zeker geen obstakel zijn om mee te doen.


Het derde event van de ANAC carwash Westfield Cup is op 6 & 7 juni op het Noord-Franse circuit van Croix-en-Ternois.

My Great Web page
IMAG0118.jpg 11303913_1594763507467215_33010160_o.jpg 11253960_1594762804133952_398538611_o.jpg