KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

STERKE PRESTATIE TIJDENS EERSTE EVENT WESTFIELD CUP

RAEK Racing coureurs Wilbert Groenwoud en John Hoogland hebben tijdens het eerste evenement van de Witmer & Odijk Westfield Cup hun visitekaartje afgegeven. John Hoogland wist na drie wedstrijden als achtste in het dagklassement te finishen, terwijl Wilbert Groenewoud plek negen voor zich opeiste.


John Hoogland had de gedurende de winterperiode meerdere keren getest en aan de hand van Arjen Heeck zijn racetechnieken sterk verbeterd. Acteerde hij afgelopen seizoen nog veelal in de achterste regionen, tijdens de vrije training werd het al snel duidelijk dat het testen en de instructie zijn vruchten zou afwerpen. Met een rondetijd  van 2:00.489 minuten was een zevende plek zijn deel. Wilbert Groenewoud reed met een 2:01.945 naar een dertiende stek.


My Great Web page
Voor aanvang van de kwalificatie werd de data van de vrije training bekeken en werd er aan de hand van deze informatie en de terugkoppeling van Wilbert Groenewoud nog  een kleine aanpassing gedaan aan Westfield #58. Helaas zorgde een onwillige sluiting van de gordel van Wilbert Groenewoud er voor dat de kwalificatie begon zonder hem. Toen hij uiteindelijk de baan op ging waren er al een aantal kostbare minuten verstreken waardoor een goede tijd verkeken was. Uiteindelijk was de 2:03.797 goed voor een teleurstellende zestiende tijd.  Westfield #30 met achter het stuur John Hoogland daarentegen voerde de vooraf besproken strategie perfect uit. In zijn tweede ronde zette hij een 1:59.592 op de klokken. Daarna  probeerde hij nog twee rondjes zijn tijd te verbeteren, maar besloot na drie snelle ronden zijn kwalificatie af te breken. Na afloop bleek zijn tweede ronde goed te zijn voor plek zes op de grid voor race één, met als leuke bijkomstigheid dat hij de minste ronden had afgelegd en zodoende ook zijn banden had gespaard. Voor hem stonden alleen de ervaren coureurs Francois Claeijs, Hayley Lazell, Andrew Vosselman, Willem Vriend en op pole Danny Lammers.

In race één wist Wilbert Groenewoud zich gedurende wedstrijd gestaag op te werken naar plaats dertien, waarbij zijn snelste rondetijd bemoedigend was. John Hoogland had geen goede start en zakte ver terug in de eerste ronde. Ook hij wist de door Welwonend gesponsorde Westfield in de daaropvolgende ronden weer naar voren te rijden. Uiteindelijk kwam hij als elfde over de finish.

In race twee wisten de RAEK Racing coureurs allebei in de top tien te eindigen. Wilbert wist in een sterke race van plek dertien naar plek negen te rijden. John Hoogland wist een plek te winnen gedurende de race, maar wat vooral in het  oog sprong was zijn snelste ronde. Waarmee werd bevestigd dat zijn kwalificatietijd geen Lucky shot was. Met een wat betere start was een top zes positie absoluut mogelijk geweest.
In de laatste race van de dag kwamen Wilbert Groenwoud en John Hoogland gebroederlijk als respectievelijk zevende en achtste over de finish. Opvallend was dat bijna alle coureurs gedurende de drie races minder snelle rondetijden lieten noteren, maar Wilbert Groenewoud zijn snelste tijd tot dan toe wist te verbeteren.

Al met al was het een succesvolle dag voor de coureurs van RAEK Racing. Dit werd bevestigd tijdens de prijsuitreiking. John Hoogland wist de achtste plaats algemeen voor zich op te eisen en Wilbert Groenewoud werd negende.

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management