KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

Toppen en dalen in Oschersleben


Tijdens zo’n meerdaags evenement gebeurt er altijd een hoop. Qua gezelligheid, maar ook op technisch gebied waren het weer memorabele dagen. Zoals we gewend zijn liep Westfield #75 met Jarno Iprenburg achter het stuur weer als een zonnetje. Dit is, inclusief dit seizoen, al drie seizoen lang het geval. De auto en de coureur hebben geen klap verkeerd gegeven met als gevolg weer een evenement overwinning voor Jarno Iprenburg. Helaas dit keer niet met winst in alle heats, dit keer moest Iprenburg de winst in de laatste race overlaten aan de nieuwe kampioen in de ANAC carwash Westfield Cup Willem Vriend, die hiermee het stokje overneemt van RAEK Racing coureur Arjen Heeck. Moet wel bij gezegd worden dat Iprenburg twee evenementen niet heeft deelgenomen. Had hij er een evenement meer deelgenomen was het balletje, niet eens waarschijnlijk heel anders gerold. Maar a(l)s is verbrande turf.


Bij John Hoogland ging het een stuk minder gestroomlijnd. Al startte het evenement in Oschersleben nog zeer goed, met een zeer nette vijfde kwalificatie tijd, maar de klad kwam er in tijdens de start van de eerste race. Meteen bij de start zag het er al niet goed uit. Uit de uitlaat van Westfield #30 kwam een grote witte rookpluim. Over het algemeen geen goed teken,behalve als het een stoomboot is uit Spanje. Naderhand bleek de eerste cilinder een eigen leven te zijn gaan leiden. Einde verhaal. Tenminste dat dachten we in eerste instantie,maar uiteindelijk was Robby Bethlehem zo goed om de motor uit zijn Westfield te sleutelen en midden in de nacht naar Oschersleben te rijden, alwaar het motorblok in de ochtenduren met vereende krachten in de Westfield van John Hoogland werd gesleuteld. Helaas was door de haast vergeten om de dynamo aan te sluiten, met als gevolgd dat John Hoogland in de tweede race niet verder kwam dan drie ronden,maar de derde race wel wist uit te rijden en vanaf achteraan een opmars maakte naar P10.


Een turbulent weekend dat we niet snel zullen vergeten. Nu op naar de finale races op Circuit Park Zandvoort. Eens kijken of de RAEK Racing coureurs Iprenburg en Hoogland het elkaar moeilijk kunnen maken strijdend voor de winst.....


Voor meer achtergrondinformatie, foto’s en filmpjes kijk op (en like) de RAEK Racing Facebook pagina.


Foto: Thomas Bakker

My Great Web page

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management