KAMPIOEN DNRT 206 GTiCup 2018
KAMPIOEN
Westfield Cup
2014
2011 RAEK Racing - Toonaangevend Westfield Cup Preparateur

Vice-kampioen Westfield Cup


Het zevende evenement van de ANAC Carwash Westfield Cup op Circuit Park Zandvoort is een overwinning geworden voor Hans Wellink. RAEK Racing coureur Jarno Iprenburg werd tweede voor Jan Frensch. Dat Willem Vriend kampioen zou worden was een zekerheidje, maar wie er tweede zou worden was nog de vraag. RAEK Racing coureur Iprenburg had voor aanvang van het laatste evenement een voorsprong van vier punten op de Equipe Lazell/Wellink. Uiteindelijk wist Iprenburg de tweede plaats veilig te stellen door in de laatste ronde van - wat uiteindelijk bleek - de enige wedstrijd te zijn, het extra punt te pakken voor de snelste ronde. Met als gevolg dat de equipe Lazell/Wellink derde en RAEK Racing met Jarno Iprenburg het vice-kampioenschap pakt. John Hoogland wist in de strijd om de vierde plaats helaas zijn directe tegenstanders niet voor te blijven. In de één na laatste ronde, bij het beëindigen van een Code60, spinde de coureur bij het uitkomen van Bos uit, waardoor hij de race eindigde in de achterhoede.


Regen, dat was een gegeven in Zandvoort met als gevolg alle sessies op een natte baan. In de vrije training was er nog sprake van een opdrogende lijn. Hierdoor zette Rainer von Klier, enigszins verrassend, bij het vallen van de vlag de snelste ronde neer. Kampioenschapleider Willem Vriend pakte net als Lex Peters de plaatsen twee en drie. Allen binnen vijfhonderdste van een seconde. Direct daarachter was het Jarno Iprenburg, weliswaar met een seconde achterstand, maar niet ontevreden. John Hoogland was terug te vinden als zesde. De nummer vier van de vrije training gaf aan dat  hij niet ontevreden was, maar volledig tevreden met de set-up was hij ook nog niet. “Ik heb veel last van onderstuur”, was de reactie na afloop van de nummer twee in het kampioenschap. John Hoogland gaf aan dat hij rustig aan had gedaan, maar met dezelfde problemen worstelde als Iprenburg.


De kwalificatie werd verreden onder lichte regenval. Met in het achterhoofd het gevecht tussen de equipe Lazell/Wellink en Iprenburg om plaats twee in de eindstand en de vierstrijd tussen Frensch, Boxem, Von Klier en Hoogland om plek vier, was een goede uitgangspositie voor de eerste race voor menig coureur van groot belang. Dit zorgde er voor dat Lex Peters in het begin van de kwali een excursie door de grindbak maakte. Hierdoor was er lange tijd een gele vlag bij het ingaan van de Tarzanbocht, waardoor er uiteindelijk voor Iprenburg niet meer inzat dan een vijfde starttijd. Daarentegen was John Hoogland met zijn zevende startplaats niet ontevreden. Pole Position was er voor Vriend voor Daniël Sandifort en Hans Wellink. Hiermee had Wellink een belangrijke eerste stap gezet naar de tweede plaats in de eindstand van de Westfield Cup 2015.


Kortom er was voor Iprenburg heel wat aan gelegen om een goede start te maken om aan te kunnen sluiten bij zijn grootste concurrent Wellink. Van lichte regen was geen sprake meer bij de start van de eerste race. Vriend was als snelste weg maar hij had Wellink op zijn hielen. In de vierde rond maakte  Vriend een zeldzaam foutje toen hij onder druk werd gezet door Wellink bij het aanremmen van de Tarzanbocht. Dit foutje wierp Vriend ver terug en ging, waardoor de strijd om de eerste plaats alleen nog tussen Wellink en Iprenburg ging. Na een code60 wist Jarno Iprenburg de druk bij Wellink goed op te houden, maar die liet zich niet van de wijs brengen en reed soeverein naar de overwinning. Het einde van de code60 was ook het waterloo van Hoogland, die te enthousiast op het gas ging bij het uitkomen van Bos uit en in aanraking kwam met de vangrail.


De start van de tweede race liet lang op zich wachten en leidde slechts tot een anti-climax in deze seizoensfinale. Door ernstige olielekkage in de voorafgaande Porscherace werden alle resterende races van de dag afgelast. De verontreiniging van het circuit was dermate sterk dat het voor het einde van het daglicht niet opgeruimd zou kunnen zijn.


Hierdoor werd de uitslag van race één automatisch de uitslag van het evenement met Hans Wellink als winnaar voor Jarno Iprenburg en Jan Frensch. Daniël Sandifort en Rainer von Klier maakten de top vijf vol. Uiteindelijk wist Iprenburg de snelste ronde in de laatste ronde te noteren, wat voor één extra punt zorgde dat hem het vice-kampioenschap opleverde. Hoogland, voorafgaande aan het laatste evenement nog vijfde, zakte twee plaatsen en moet uiteindelijk genoegen nemen met de zevende plaats in de eindstand van de Westfield Cup 2015.


Al met al weer een sterk seizoen van RAEK Racing en haar coureurs Iprenburg en Hoogland. Na in 2013 het vice-kampioenschap voor zich op te eisen, in 2014 de grootste beker verdiend te hebben, mag Iprenburg het vice-kampioenschap op zijn  naam zetten. En de cijfers liegen er niet om, want de Nijkerker wist de meeste races te winnen, waarbij hij ook nog eens twee evenementen miste. Hoogland startte het seizoen uitermate goed, maar had gedurende het seizoen te veel pech en maakte te veel foutjes waardoor een tweede positie in het algemeen klassement aan het begin van het seizoen eindigde in een zevende plek in de eindstand. Op naar 2016!

© 2014 RAEK Racing  All rights reserved  RAEK! Management


Overons Preparatie & begeleiding

Preparatie

& begeleiding

Over ons

Koopverhuur

Koop &

verhuur

My Great Web page
Contact Us

Contact